Než ovládl filmový průmysl, vyráběl letadla či učil plavání. Právě oslavil 94. narozeniny

Než ovládl filmový průmysl, vyráběl letadla či učil plavání. Právě oslavil 94. narozeniny

Foto: Sergio Leone / Public domain, Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Clint Eastwood, legendární americký herec a režisér, letos oslavil 94. narozeniny. Jeho život je plný legend nejen o milenkách a nemanželských dětech. Než se stal slavným, prošel mnoha zajímavými profesemi. Po službě v armádě se dostal k filmu, kterému „slouží“ dodnes.

Clint Eastwood oslavil 31.května 94. narozeniny! Legendární americký herec a režisér se u diváků těší neutuchající oblibě. Král westernů se může ohlédnout za pestrým životem, jak pracovním, tak soukromým, popisuje magazín Viva!.

Vše se mu v životě hodilo

Narodil se 31. května 1930 v San Francisku v Kalifornii. Nic nenasvědčovalo tomu, že z něj vyroste hvězda americké kinematografie, o které budou psát světová média. Clint Eastwood vyrůstal se sestrou v klasické protestantské dělnické rodině. Jako dítě se naučil hrát na klavír (což se mu v budoucnu hodilo), a aby si vydělal trochu peněz, roznášel noviny. Nikdy nebyl večírkový typ, spíše introvert. A vzhledem k tomu, že se rodiče Margaret Ruthová a Clinton Eastwood starší často stěhovali, jejich syn se v nové realitě těžko orientoval.

Pro zajímavost uveďme, že Eastwood pochází z rodu poutníka Williama Bradforda a je 12. generací své rodiny narozené v Severní Americe. William Bradford se narodil v roce 1589 v Austerfieldu v anglickém jižním Yorkshiru a v sedmi letech osiřel, přinesl informaci web Mayflower400uk, připomínající tzv. Otce poutníky a plavbu lodi Mayflower z Anglie do Ameriky (rok 1620).

Ne každý ví, že než Eastwood spojil svou budoucnost s filmem, vystřídal mnohá – a velice rozličná - povolání. Pracoval jako dělník v ocelárně, pumpař na benzinové stanici, nástrojař v továrně Boeing nebo pianista. Ničeho se nebál, získával nové zkušenosti, což se mu v budoucnu vyplatilo. Vystudoval ekonomii na Los Angeles City College a navštěvoval také univerzitu v Seattlu. Po tom všem přišel čas na herectví.

Před zrozením legendy filmového průmyslu

Během služby v armádě Spojených států působil Clint Eastwood jako instruktor plavání. Podle magazínu Viva! se zde seznámil s mužem, který měl kontakty ve filmovém průmyslu a přesvědčil budoucího herce, aby si vyzkoušel práci před kamerou. Clint nabídku neodmítl a po skončení služby ho najala společnost Universal. Býval přirovnáván ke světovým hvězdám - Jamesi Deanovi, Gary Cooperovi nebo Johnu Waynovi, ale poté, a dodnes to tak platí, je to ten nezaměnitelný, ikonický Clint Eastwood.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama