Tohle české jídlo šokovalo turisty – zklamání, odpor i vtipy. Víc už jim nikdo nenabídne
Česká kuchyně je známá svými tradičními pokrmy, jako je svíčková na smetaně, řízek s bramborem a mnoho dalších. To, co je pro nás Čechy neodolatelnou pochoutkou, však může být naprosto odporné pro zahraniční turisty. Které tradiční české jídlo šokovalo a zklamalo zahraniční turisty, kteří přijeli obdivovat krásy naší země?
Česká kuchyně se vyznačuje velmi sytými a kvalitními pokrmy. Zejména v Praze nalezneme celou řadu restaurací, které jsou orientované na klasickou českou kuchyni, kterou turisté při příjezdu do České republiky vyhledávají.
Které tradičně české jídlo se v cestovních průvodcích se rozhodně nedoporučuje?
Zahraniční turisté bývají často zvyklí na jiné pokrmy, které se mohou značně lišit od těch, na které jsme my zvyklí. Typicky tak mohou zažít velký kulturní šok například turisté, kteří k nám přijíždějí z Asie. Zejména pak některé druhy masných výrobků jim mohou přijít až dokonce nechutné. Který český pokrm se však stal nejméně oblíbeným ze všech?
Dršťková polévka
Dršťková polévka je v České republice považovaná za klasiku, avšak právě tato polévka kraluje žebříčku nejméně oblíbených jídel u turistů v naší zemi. Proč tomu tak je? Dršťková polévka je připravovaná z hovězí dršťky, což je předvařený žaludek. Dále se přidává hlavně zelenina jako je cibule, česnek, ale také mouka, vepřové sádlo a směs koření, jako je kmín, majoránka a paprika.
Proč zrovna dršťková polévka přijde turistům nechutná?
Pohled na předvařené žaludky, které jsou do jisté míry žužlavé, měkké a mají zvláštní konzistenci přijde mnoha turistům nechutný. Polévka je také velmi hustá, rozhodně se tak nejedná o pokrm, který by vyhledávali vegetariáni.
Dršťková polévka má však mnoho různých variant a dá se i vylepšit. Často se do ní přidává opečená klobáska, která zlepší její chuť. Tato zdravá polévka má mnoho variant, dá se připravit její verze i s lehkým podtónem sladké chuti.
Oblíbená jídla turistů
Turisté přijíždějící do České republiky na dovolenou si v naprosté většině případů pochvalují tradiční českou kuchyni. Mezi turisty oblíbená jídla patří naše slavná svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, dále také klasický řízek s bramborem a nebo moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem. Jako sladký dezert bývá pak velmi oblíbený trdelník, který roste na popularitě zejména v Praze. V Praze se můžeme setkat s celou řadou sladkých variant trdelníků, často se podává i se zmrzlinou.
Česká kuchyně nabízí celou řadu výborných jídel, avšak ne každému může chutnat něco, co je pro nás naprosto typické. Které české jídlo je naopak pro vás, tím nejméně oblíbeným?