Horší než na letišti: Diváci na Wimbledonu procházejí přísnou kontrolou tašek a osobních věcí

Horší než na letišti: Diváci na Wimbledonu procházejí přísnou kontrolou tašek a osobních věcí

Foto: Jonathanawhite at English Wikipedia / Public domain, Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Pokud se letos chystáte sledovat wimbledonské klání přímo v místě dění, na kurtech či na ikonickém Henmann Hillu, vězte, že musíte dopředu velice pečlivě naplánovat, co si s sebou můžete vzít na půdu nejstaršího tenisové klubu. Pro zajímavost se podívejme na typy zavazadel a věcí osobní potřeby, se kterými brány klubu rozhodně nepřekročíte.

Nejstarší tenisový turnaj na světě, wimbledonské mistrovství, které je všeobecně považováno za nejprestižnější tenisový turnaj, se koná v All England Lawn Tennis Clubu od roku 1877 a na současném místě se koná od turnaje v roce 1922, jak jsme psali v našem článku Při čekání na operaci vyhrál turnaj, podání rychlejší než pendolino: Wimbledonské rekordy a kuriozity.

Od té doby se areál rozrostl a zmodernizoval několikrát. Byly vybudovány nové kurty, včetně kurtu č. 1 s kapacitou 11 500 míst a kurtů č. 18 a 19, a slavný „Henman Hill" s velkou televizní obrazovkou se stal základním prvkem Wimbledonu, uvádí server LondonPass.

Než ale diváci usednou do sedadel přímo na kurtu nebo na piknikovou deku na „fanouškovském kopečku“, projdou několikastupňovou kontrolou nejen osobní, ale také jejich zavazadel a věcí osobní potřeby.

Jaké jsou tedy zásady pro vnášení věcí na Wimbledonu 2024?

V All England Lawn Tennis Clubu se sejdou tisíce lidí, aby sledovali souboj nejlepších světových tenistů o jednu z nejprestižnějších sportovních cen. Fanoušci se musí řídit bezpečnostními protokoly klubu a jeho pravidly. Platí také speciální a velmi přísná pravidla pro vnášení předmětů a zavazadel na pozemek klubu. Pravidla přesně definují širokou škálu předmětů, se kterými nebudou fanoušci na stadion vpuštěni.

Reklama

Tašky a piknikové boxy

Návštěvníci Wimbledonu si s sebou mohou vzít jednu tašku na osobu, která nesmí přesáhnout rozměry 40 x 30 x 30 cm. To je přibližně velikost malého batohu nebo příručního zavazadla, které je povoleno si vzít na palubu letadla. Pokud vaše taška přesáhne tyto rozměry, bude vám pravděpodobně odepřen vstup do areálu.

Jakékoliv jídlo či balíčky s obědem by měly být zabaleny v měkkém obalu či tašce, protože tvrdé nádoby, jako jsou chladicí boxy a piknikové koše, nejsou na Wimbledonu povoleny.

Tekutiny lze do areálu vnášet, ale musí být v průhledné nádobě. Před vstupem do areálu můžete být požádáni o vyprázdnění neprůhledných lahví. Termo lahve neboli termosky, vakuové lahve nebo dvouplášťové nádoby na tekutiny, jejichž objem přesahuje 500 ml, není taktéž možné přinést do areálu.

Počítejte dopředu také s tím, že z bezpečnostních důvodů jsou zavazadla při vstupu do areálu obvykle prohledávána.

Ostatní nepovolené předměty

Rovněž nejsou povoleny skládací piknikové židle. Nože, světlice, zábavní pyrotechnika i spreje patří mezi předměty, které by mohly ohrozit bezpečnost diváků a nebudou v areálu All England Clubu také povoleny.

Zakázány jsou objektivy fotoaparátů, které jsou delší než 300 mm, a také vlajky větší než 60 x 60 cm. Předměty nebo oblečení, které nesou politická hesla nebo neuctivá prohlášení, nejsou také povolena, stejně jako koloběžky nebo jízdní kola.

Reklama
Reklama