Stejná pocta jako Oscar, říká herečka Helen Mirrenová k tomu, že podle ní vyrobili ikonickou hračku

Stejná pocta jako Oscar, říká herečka Helen Mirrenová k tomu, že podle ní vyrobili ikonickou hračku

Foto: s_bukley / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

U příležitosti 65. narozenin celosvětově známé panenky a zároveň na počest jejího odkazu vyzvala společnost Mattel přátele, fanoušky a sběratele z celého světa, aby se podíleli na tvorbě knihy s názvem „Můj příběh Barbie“. Ta obsahuje jejich osobní příběhy spojené s touto panenkou.

Publikace obsahující 108 dojemných příběhů a fotografií byla nedávno uvedena do prodeje. Veškerý výtěžek bude věnován organizaci UN Women UK, se kterou Barbie spolupracuje na projektu Barbie Dream Gap. „Cílem je vyrovnat šance dívek na celém světě a odstranit překážky, které jim stojí v cestě k dosažení jejich plného potenciálu,“ uvádí se v projektu, o kterém napsal magazín Viva!

Kniha „Můj příběh Barbie“ obsahuje vzpomínky hereček, sportovkyň, modelek či aktivistek, jako například Helen Mirrenové, Claudie Schifferové a Adwoa Aboahové, britské olympijské medailistky, sprinterky Diny Asher-Smithové či paralympijské závodnice Hannah Cockroftové. Tyto tři vlivné ženy mají společné to, že se všechny staly představitelkami Barbie Role Models – Mattel a podle jejich podoby byly vyrobeny nejnovější panenky Barbie.

Známé osobnosti se podělily o to, co pro ně panenka „za ta léta znamenala“.

Podle magazínu Viva! Helen Mirrenová tuto poctu přirovnává ke svým největším filmovým úspěchům: „Něco takového by mě v životě nenapadlo, ani v nejdivočejších snech. Je to výjimečný okamžik, který mohu přidat na seznam svých nejoblíbenějších úspěchů: stát se Dámou britského impéria, získat Oscara, hvězdu na hollywoodském chodníku slávy a nyní i vlastní Barbie.“

Mirrenová v knize napsala: "Moje Barbie mě naprosto ohromila. 

Barbie byla poprvé uvedena na trh v roce 1959 poté, co její tvůrkyně Ruth Handlerová chtěla pro svou dceru Barbaru vytvořit jiný příběh. Dnes je Barbie společenský a kulturní fenomén, který provází děti během jejich dospívání již po několik generací. Je jen málo lidí, kteří o ní nikdy neslyšeli. Dokonce si troufáme tvrdit, že na světě neexistuje slavnější hračka a žádná jiná, která by v sobě skrývala tolik dětských emocí a poskytovala tolik inspirace a vzpomínek. Pro většinu z nás byla panenka Mattel nejen kamarádkou na hraní, ale také učitelkou, důvěrnicí tajemství, adresátkou mnoha otázek, svědkyní okamžiků radosti i malých dramat. Měla také kolosální socializační úlohu, protože nám pomáhala trénovat interakci s ostatními lidmi.

Reklama
Reklama