Věděli jste, že Celine Dionová pochází ze 14 sourozenců?

Věděli jste, že Celine Dionová pochází ze 14 sourozenců?

Foto: ChinaImages / Depositphotos

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Na závěr zahajovacího ceremoniálu pařížské olympiády předvedla kanadská zpěvačka svůj comeback: zazpívala píseň Edith Piaf „L'Hymne à l'amour". K tomu musela Celine Dionová najít obrovský kus odvahy a musela ujít dlouhou cestu skrz bitevní pole, na kterém soupeří se syndromem strnulé osoby, vzácným neurologickým onemocněním, které způsobuje silné svalové křeče, někdy až do té míry, že nemůže mluvit.

Ve filmu „I Am: Celine Dion" (Já jsem: Celine Dion) hrají významnou roli její třináctiletá dvojčata Nelson a Eddy a prvorozený syn, 23letý René-Charles, kteří šestapadesátileté superhvězdě dodávají každý den odvahu. Ve svém novém dokumentu kanadská zpěvačka podrobně ukazuje svůj boj.

Celine (přechýleně Dionová) má se svým zesnulým manželem René Angélilem tři syny a všichni se narodili ve floridském okresu Palm Beach County, napsal patriotsky server The Palm Beach Post. Manželé žili v Admirals Cove v Jupiteru, když se jim narodil první syn, a na Jupiter Islandu, když se jim narodila dvojčata. Na zahradě svého domu na Jupiter Islandu Celine vybudovala obrovský vodní park. Po čase své domy prodali a film se odehrává v jejím sídle u Las Vegas.

Celým jménem Céline Marie Claudette Dion je jedním ze 14 dětí, které se narodily televizní osobnosti Thérèse a hudebníkovi a řezníkovi Adhémaru Dionovým v Charlemagne ve východokanadské provincii Quebec. Jejich první dítě se narodilo v roce 1946 a poslední, Celine, 30. března 1968. Oba rodiče byli hudebně založení, otec hrál na akordeon a matka na housle.

Všechny děti vyrůstaly v rodině obklopené hudbou, často trávili čas společným hraním a zpěvem. Sourozenci také pravidelně vystupovali v piano baru patřící rodičům. „Spala jsem na židlích v restauracích a barech, zatímco oni zpívali," řekla v roce 1994 časopisu PEOPLE. „Zatímco máma dělala oběd nebo podobné věci, my jsme se o ni starali," řekl Celinin bratr Michel témuž časopisu. Celine nebyla jediným ze sourozenců, kteří vydali hudební album.

Reklama

Už v pěti letech měla Celine pozoruhodný hlas. První veřejná vystoupení absolvovala právě ve zmíněném baru a restauraci svých rodičů, kde zpívala písně quebecké hudební hvězdy Ginette Renové. Když bylo Celine 12 let, rodina jí pomohla vydat demokazetu, kterou poslala známému montrealskému agentovi René Angélilovi. „Jakmile uslyšel její hlas, byl na ní závislý.“ Angélil převzal plnou kontrolu nad kariérou mladé zpěvačky a byl tak odhodlaný udělat z ní hvězdu, že zastavil svůj dům, aby mohl produkovat její první album. Později se do sebe zamilovali a vzali se v roce 1994.

Céline, nejmladší dítě Thérès Dionové a jejího manžela.
Céline, nejmladší dítě Thérès Dionové a jejího manžela. | Zdroj: Jean_Nelson / Depositphotos

Sourozenci-hudebníci ukázali nejslavnější sestře nejenže ukázali, jak to chodí v hudbě, ale byli jí oporou v osobním i profesním životě a mnozí z nich hráli v jejím týmu. Célinin bratr Michel pracoval jako asistent manažera jejího turné, zatímco sestra Pauline založila zpěvaččin fanklub. 

Rodina si zůstala blízká i během životních tragédií. Otec Adhémar zemřel v roce 2003 ve věku 80 let a matka Thérèse o 17 let později ve věku 92 let. Célinin starší bratr Daniel zemřel na rakovinu v roce 2016 ve věku 59 let, a to pouhé dva dny poté, co na stejnou nemoc zemřel Célinin manžel René Angélil. Céline využívá podpory své rodiny i v době, kdy se vyrovnává se vzácnou autoimunitní poruchou zvanou Stiff-person syndrome (říká se jí také syndrom ztuhlého člověka), kterou fanouškům prozradila v prosinci 2022, přestože jí trpí již zhruba 17 let.

Reklama
Reklama