Tajné cvičení: Propašujte jednoduché cviky do vaření a praní

Tajné cvičení: Propašujte jednoduché cviky do vaření a praní

Foto: anatoliycherkas / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Než abyste se každé dopoledne či večer smířili s mnoha minutami bezmyšlenkovitého krájení a míchání, přidejte na intenzitě a proměňte přípravu jídla v nenáročné, ale účinné cvičení. Podobně můžete využít čas během praní, žehlení, luxování či vytírání. Jen nezapomenout a rozpohybovat tělo během vykonávání domácích prací.

Když si přizpůsobíte vybavení kuchyně a styl vaření, můžete každé jídlo připravovat zdravějším způsobem. Ne ve smyslu zdravější stravy, ale stylem pohybu vašeho těla. A když se jídlo vaří a vy ho nemusíte aktivně míchat ani hlídat, je mnohem snazší zvýšit intenzitu a zařadit do něj i dávky kardio cvičení. Na začátek si vyzkoušejte jednoduché, ale účinné „cviky“ pod videem podle serveru Thehealthy.com A Reader´s Digest Brand:

  • Používejte sekáček: Je těžší než obyčejný nůž, a když s ním krájíte, posilujete tak paže i ruce.
  • Používejte litinové pánve: Také jsou mnohem těžší.
  • Kupujte nápoje ve větším balení: Nalévání se promění ve cvičení.
  • Uložte si často používané nádobí buď hodně vysoko, nebo velmi nízko: Pomalu a s rozmyslem se pro ně natáhněte nebo si kvůli němu dřepněte.
  • Jídlo nadhazujte: Když jídlo v pánvi nadhodíte a pak teprve promícháte lžící, vydáte víc energie. A také to vypadá efektněji.

Prádlo jako pomocník

Když čekáte na dokončení praní nebo skládáte prádlo, procvičte si nohy. Zkuste si zacvičit asi deset plié podřepů (jako baletka). Rozkročte se na šířku ramen a špičky chodidel vytočte v úhlu 45° směrem ven. Proveďte podřep, držte přitom kolena nad špičkami chodidel a hlavu, ramena a boky rovně. Vraťte se do výchozí pozice a po narovnání zatněte hýžďové svaly.

Správný postoj kdekoliv

Pokusíte-li se být co „nejvyšší“, zatínáte přitom desítky svalů od nohou až po krk. Tím spalujete kalorie a posilujete svaly. Při žehlení, mytí nádobí nebo třeba ve frontě v bance se soustřeďte na to, abyste stáli pevně, s mírně pokrčenými koleny, širokou hrudí, rameny staženými dozadu a hlavou vzhůru.

Další tajné cvičení

Představte si, že mezi lopatkami tisknete tužku a musíte svaly hodně napínat, aby tužka nespadla. Zanedlouho vás mezilopatkové svaly začnou bolet. Pokaždé, když se znovu postavíte do správného postoje, posilujete záda a důležité svaly.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama