Hospodské kvízy se těší čím dál větší oblibě. Vyzkoušejte ten náš

Hospodské kvízy se těší čím dál větší oblibě. Vyzkoušejte ten náš

Foto: 9parusnikov / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Mladší či starší, vyučení či vysokoškolsky vzdělaní – lidé ze všech sociálních vrstev se stále častěji scházejí na pravidelných hospodských kvízech a testují své všeobecné znalosti. Zkuste to taky!

Hospodské kvízy mají ve světě již poměrně dlouhou tradici. Do ČR se sice dostaly až zhruba před 10 až 15 lety, velice rychle si ale našly své fanoušky, kteří se zpravidla každý týden schází ve svém oblíbeném podniku, kde kombinují příjemné posezení s přáteli s vědomostní soutěží, která prověří jejich mozkové závity

Ačkoliv je provozovatelů těchto hospodských kvízů na území České republiky nespočet, průběh jednotlivých soutěží je prakticky stejný. Zájemci o účast na kvízu musí složit několikačlenný tým (obvykle v takovém počtu, který se vejde k jednomu stolu), vymyslet mu název a následně se přihlásit do některého z podniků, kde tyto eventy probíhají. V den konání pak dorazí na daný čas do hospody, pohodlně se usadí, objednají si jídlo a pití a s napětím očekávají, až kvíz začne. 

Samotná soutěž pak probíhá pod vedením moderátora, který na televizní obrazovce či na plátně s dataprojektorem promítá jednotlivé otázky. Odpovědi na ně zapisují soutěžní týmy na předem rozdané papírky – ty jsou spolu s propiskami obvykle jedinými povolenými pomůckami. Otázky bývají zpravidla rozděleny do několika okruhů a kol, přičemž odpovědní archy se v průběhu večera odevzdávají moderátorovi, který je opraví a mezi jednotlivými koly pak vyhlašuje průběžné pořadí. 

Na konci večera jsou vyhlášeny celkové výsledky, přičemž nejlepší týmy jsou odměněny cenami buď přímo od samotné hospody, nebo od pořadatelů hospodských kvízů. Většinou se jedná o lahev rumu, rundu piv či panáky pro celý tým. O konzumaci alkoholu však na těchto akcích nejde. Většina účastníků sem totiž chodí především za zábavou, kterou jim moderátor skrze své zapeklité, avšak mnohdy vtipně položené otázky zprostředkuje. 

Průběh jednoho takového kvízu si můžete zprostředkovat i zde. Kdo ví? Možná se na základě našich otázek pro tuto kratochvíli sami nadchnete a příští týden již na kvíz do svého oblíbeného podniku vyrazíte i vy. 

 

Reklama
Reklama