Hudebník David Koller bydlí v krásném domečku s výhledem v Mikulově, má ale i byt v Praze

Hudebník David Koller bydlí v krásném domečku s výhledem v Mikulově, má ale i byt v Praze

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Střídavě přebývá v obou domovech, ale více času trávil v Mikulově. Není divu, má v něm krásný výhled na město a přizpůsobil si ho svým největším zájmům. Jak se mu v něm žije a jaké jsou jeho zájmy?

Mezi nemovitostmi se původně chtěl přepravovat vrtulníkem

David Koller napřed přišel s myšlenkou, že trasu mezi svým domkem a svým bytem bude urážet ve vrtulníku. Nakonec ale z tohoto nápadu sešlo a z honosného přepravování se stalo přepravování běžného smrtelníka. 

Proč se nakonec rozhodl pro klasickou přepravu? Podle jeho slov je to tak bezpečnější.

Opravdu jsem si udělal pilotní průkaz na malý vrtulník. I kvůli romantickým důvodům, ale když mi tady v garáži, kam se ta helikoptéra vejde, na kopci u kamaráda překousaly kuny kabely u auta, tak jsem pochopil, že ani to není spolehlivá cesta. A tak si chodím zalétat jen půjčeným vrtulníkem.

uvedl své vysvětlení.

O jeho bydlení v Praze se toho mnoho neví. V tomto bytě tráví čas hlavně tehdy, když pracuje na svých projektech v hlavním městě. Zařízení je moderní a byt je tichý, aby se v něm mohl plně soustředit na práci.

Mnohem více informací máme o jeho rodinném domku s výhledem na celé město, ale také na místní zámek. Právě jeho poslední album se zrodilo v tomto domku v Mikulově.

Reklama

Ve svém domě v Mikulově má své vlastní studio

David Koller žije hudbou, která ho hodně baví a naplňuje. A tak si, jak jste se mohli dovtípit výše, zřídil nahrávací studio přímo ve svém domě. Díky jeho modernímu vybavení mu nic nebrání pracovat z domova. Může tak vymýšlet skladby, aniž by musel urazit značný kus cesty do nahrávacího studia.

Stejně jako celý dům, tato místnost odráží nejen jeho zájem, ale také jeho osobnost. Může se zde kreativně vyjádřit a skládat písně, kdykoli ho napadne něco zajímavého.

Mimo tohoto nahrávacího studia si oblíbil také svou zimní zahradu a kuchyni uzpůsobenou na horké letní počasí. Avšak rád má celý svůj dům. Podívejme se, jak vypadá.

Jak jeho dům vypadá?

Napůl historický, napůl moderní design domu nás okamžitě udeří do očí. Dům má svou vlastní vinici a ani zahrada nekazí dojem harmonického místa, naopak mu ještě přidává. Jak je vidět, David Koller se rád stará o svou zahradu, ale také rád vyrábí víno z vlastními silami vypěstovaných plodů.

Podívejme se ale blíže na jeho neobyčejně krásný, ale přesto skromný dům, který se nachází blízko samotného centra města Mikulov. Již víme o zahradě, vinici a nahrávacím studiu. Je toho ale mnohem více. V přízemí, které slouží jako prostor pro tvůrčí tvorbu, můžeme vidět reproduktory i mixážní pulty. Dále se tam nalézá koupelna se saunou, kuchyňka a zimní zahrada. Naopak v horním patře jsou ložnice, studentský pokoj je dokonce vybaven horolezeckou stěnou, a kuchyní s terasou.

Letní kuchyně je zasazena do svahu kopce, vypadá velmi zajímavě. Na zahradě jsou zeleninové záhony. Obytné prostory jemně přecházejí do přírody – takto byl dům navržen. A když David Koller není doma, rád provozoval cyklistiku po okolí Mikulova. Také má hodně rád cestování, kde sbírá inspiraci pro svou práci.

Minulý rok se ale objevila zpráva, že se rozhoduje o prodeji svého domku. Je to velmi těžké rozhodnutí, protože si ho oblíbil. Zatím v něm ale přebývá a uvažuje i nad tím, že ho bude jen pronajímat.

S tvorbou naopak nekončí. Sdílí ji na svém YouTube kanálu a novinky na Facebooku.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama