Jak chytře a snadno nakrájet různé druhy jídla

Jak chytře a snadno nakrájet různé druhy jídla

Foto: Nitr/ Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Naučte se drobné fígle, které vám pomůžou se správným a a praktickým zpracováním masa, ovoce, zeleniny i bylinek.

Masová roláda

  • Masové rolky musíte po upečení nechat krátce vychladnout, aby nakrájené plátky držely pohromadě a nerozpadly se.

Pečené maso, steaky

  • Maso krájejte čtvrt hodiny po upečení, aby trochu vychladlo a nevytekla všechna šťáva.

Sušené a kandované ovoce

  • Sušené a kandované ovoce se na nůž často lepí, obalte ho v hladké mouce.

Cibule

  • Cibuli před krájením vložte na krátkou chvilku do mrazáku, pak vás určitě nerozpláče.

Knedlíky

  • Knedlíky nikdy nekrájejte nožem, ale vždycky nití. Podsuňte ji pod knedlík, nahoře překřižte a utáhněte, plátek se oddělí úplně jednoduše a sám.

Čerstvý chléb

  • Čerstvě upečený chleba pohodlně nakrájíte, když ostrý nůž před použitím namočíte do vroucí vody.

Bylinky

  • Bylinky nebudou klouzat, když prkénko posypete trochu soli. Rostliny k ní přilnou a porcování bude snadnější.

Domácí paštika

  • Domácí paštiku nechte dobře vychladnout a pak ji nakrájejte na hrubší plátky velmi ostrým nožem.

Houby

  • Kráječ na vajíčka je možné použít i na houby, stejně silné plátky se pak daleko lépe a rovnoměrně suší.

Citrusy

  • Citron před krájením zahřejte v mikrovlnce a nechte minutu vychladnout, vyteče více šťávy.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama