Jediný vnuk Jackie a Johna Kennedyových. Komu je podobný John „Jack" Schlossberg

Jediný vnuk Jackie a Johna Kennedyových. Komu je podobný John „Jack" Schlossberg

Foto: Office of U.S. Senator Ed Markey / Public domain, Wikimedia commons

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Jediný přeživší potomek prezidentského páru Johna F. Kennedyho a jeho ženy Jackie je Caroline Bouvier Kennedyová. S manželem Edwinem Schloosbergem mají tři děti. Dvě starší dcery Rose a Tatianu a syna Johna, zvaného Jack.

John Bouvier Kennedy Schlossberg se narodil 19. ledna 1993 v New Yorku jako nejmladší ze tří dětí Caroline Kennedyové a Edwina Schlossberga. Jméno dostal po svém dědečkovi z matčiny strany, Johnu F. Kennedym, a pradědečkovi z matčiny strany, Johnu Vernou Bouvierovi III. Schlossberg má dvě starší sestry, Rose (36) a Tatianu (34).

Jako člen rodiny Kennedyů má mnoho významných příbuzných. Jeho otec pochází z ortodoxní židovské rodiny ukrajinského původu a matka je katolička irského, francouzského, skotského a anglického původu. Schlossberg byl vychován v matčině náboženstvía dodržuje také židovské tradice a svátky. Je jediným vnukem Johna a Jackie Kennedyových.

Jaký je původ anglického jména Jack?  Český ekvivalent jména Jack je Honza. Původně zřejmě vzniklo jako středověká zdrobnělina od jména John, původně „Jackin" (dříve „Jankin"), případně může být odvozena od jména Jackob, což je anglická forma francouzského Jacques. Existuje také teorie, že původ tohoto jména je keltský s významem „zdravý, silný, plný energie". Ať už je původ slova jakýkoliv, jméno a také slovo „jack" bylo dlouho používano jako termín odkazující se na jakéhokoliv člověka, obzvláště z prostého původu.

V osmé třídě Schlossberg spoluzaložil neziskovou organizaci ReLight New York a inicioval neziskovou kampaň, která získala více než 100 000 dolarů na instalaci energeticky úsporných žárovke mezi nejchudšími sociálními vrstvami v New Yorku. Získávání finančních prostředků nebylo jedinou předností projektu, zdůrazňován byl význam kampaně při propagaci myšlenky úspory energie ve velkých městských centrech.

Reklama

V roce 2011 absolvoval The Collegiate School na Upper West Side na Manhattanu. Poté navštěvoval elitní Yaleovu univerzitu, kterou absolvoval v roce 2015 v oboru historie se zaměřením na japonské dějiny. Kvůli profesionálním závazkům své matky, která byla velvyslankyní Spojených států, žil v letech 2013 až 2017 v Japonsku. 

Během studia Schlossberg psal pro Yale Daily News a Yale Herald. Není divu, že mu žurnalistika není cizí, a to skrze novinářské aktivity jeho matky Caroline a jeho dvou starších sester. Publikoval mj. v periodikách Time, The Washington Post a Politico.  Na podzim roku 2017 nastoupil na právnickou Harvard Law School. V roce 2022 absolvoval společný doktorandský a magisterský program na Harvard Law School a Harvard Business School.

Matka Caroline řekla o životních rozhodnutích svého syna toto:

Miluji svého syna Jacka a budu ho podporovat bez ohledu na to, jaká rozhodnutí udělá.

V dubnu 2023 složil advokátní zkoušku, nutnou k přijetí do advokátní komory a získání titulu advokát. V červenci začal Schlossberg psát pro časopis Vogue jako politický korespondent před letošními prezidentskými volbami v USA.

Jack na Instagramu

Schlossberg rád sportuje, což je vidět z fotek, které zveřejňuje na svém Instagramu - především surfuje a jezdí na kajaku. Jeho účet je plný fotek, které dokumentují jak jeho sportovní úspěchy, tak i jeho každodenní život: setkání s přáteli, cestování nebo prostě trávení volného času, a nově jeho pracovní i politické aktivity.

Myslíte si, že se Jack podobá spíše svému dědečkovi JFK, nebo strýci Johnu Kennedymu juniorovi?

Reklama
Reklama