Dům, kde J. F. Kennedy pravděpodobně potkal osudovou lásku

Dům, kde J. F. Kennedy pravděpodobně potkal osudovou lásku

Foto: Robert LeRoy Knudsen / Public domain, Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V mládí v něm žil tragicky zesnulý americký prezident John F. Kennedy. Je to honosné sídlo v historické čtvrti amerického hlavního města Washingtonu - Georgetownu. Byl postaven v roce 1800 a traduje se, že zde budoucí prezident USA potkal nejdůležitější ženu svého života. Ale která to byla?

Dům z červených cihel prošel od dob svého zrodu kompletní rekonstrukcí. Nyní má tři ložnice a dvě koupelny na ploše přibližně 430 metrů čtverečních. Prezentuje se velkolepě, ale rozhodně se nejedná o palácové sídlo, popisuje magazín Viva!. Prostorný obývací pokoj je zařízen klasicky a nadčasově. Z jídelny se vychází na krytou terasu, kde se mohou konat společenská setkání, možná podobná těm, jež zde probíhala v dobách největší „slávy“ tohoto domu.

John F. Kennedy se narodil 29. května 1917 v Brookline ve státě Massachusetts.V tomto domě pak údajně žil se svou sestrou Eunice v letech 1949 až 1951. Tragicky zesnulý 35. prezident USA žil v mládí i v dalších domech ve washingtonské čtvrti Georgetown. Právě zde se údajně Kennedy seznámil se svou budoucí manželkou a první dámou USA a módní ikonou Jacqueline Lee Bouvierovou. Dvojice se seznámila v době, kdy byl JFK ještě kongresmanem.

Podle deníku New York Post se Kennedy s Bouvierovou seznámil během posledního roku svého života ve washingtonské rezidenci. V květnu 1951 se seznámil na jedné večeři v sousedství s Jackie. I když se oficiálně nesetkali v jeho domě, je pravděpodobné, že tam v počátcích svého vztahu trávili hodně času. V roce 1953 se pár vzal. O deset let později je Kennedy zvolen 35. prezidentem Spojených států.

Nejzajímavější na tomto příběhu však je, že k setkání pravděpodobně nedošlo v Kennedyho domě, ale u jeho přátel při večeři. Jackie a Johna navzájem představil novinář Charles L. Bartlett. Vzali se v září roku 1953, rok poté, co se Kennedy stal senátorem. A zbytek už je historie. Jejich manželství, slavné rodiny, ale i historie celých Spojených států.

Reklama