Otestujte své znalosti hudebních hitů roku 1996: Kvíz plný nostalgie

Otestujte své znalosti hudebních hitů roku 1996: Kvíz plný nostalgie

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Na českém hudebním poli se objevil úspěšný muzikál. Premiéru měl sice v předchozím roce, ale jeho sláva nepominula a po určité pauze se opět vrátil. Jde o muzikál Dracula.

Dracula

Úžasnými tvůrci muzikálu Dracula jsou skladatel Karel Svoboda, textař Zdeněk Borovec a choreograf Richard Hes. Měl premiéru 13. října 1995. Nápad měl Richarda Hese, který chtěl inscenovat námět z knihy jako muzikál. Premiéra se konala v Kongresovém centru.

Daniel Hůlka jako Dracula

Neumíte si v roli Draculy představit jiného zpěváka než Daniela Hůlku? Zajímavostí je, že původně měl tuto roli obsadit jiný zpěvák. Měl to být Daniel Landa. Kvůli zranění se nemohl na premiéru dostavit. Daniel Hůlka působil v této roli velmi dobře. Jeho hlasový fond a pěvecké umění přitáhlo mnoho diváků na toto muzikálové představení.

Lucie Bílá jako Lorraine

Lucii Bílé to v roli Lorraine také velmi slušelo. Zazpívala precizně všechny melodické linky a opravdové procítění pěveckých výstupů bylo znát. Díky tomuto muzikálu vznikl velmi oblíbený hit v roce 1996 a to sice ústřední píseň Lorraine „Jsi můj pán“.

Leona Machálková jako Adriana

Také velmi vhodné obsazení. Leona Machálková v roli Adriany zářila. Vznikl další hit díky tomuto muzikálu, a to sice duet „Vím, že jsi se mnou“, který zpívala s Danielem Hůlkou.

Reklama

Killing Me Softly

Píseň „Killing Me Softly“ je velmi známá. Původní znění je od zpěvačky Roberty Flack. Avšak v roce 1996 vytvořilo hudební hip-hopové trio Fugees z tohoto singlu remake. Byl velmi úspěšný, ve Velké Británii se stal nejprodávanějším singlem roku.

Macarena

Snad všichni znáte hudební hit „Macarena“, i jeho taneční choreografii a věřím, že mnoho z vás jste si ji i zatančili při různých příležitostech.

Vyzkoušejte si kvíz o hudebních hitech roku 1996.

Doufám, že jste si u kvízu zavzpomínali na hudební hity z roku 1996.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama