Kvíz: Zpíváme si s večerníčkem

Kvíz: Zpíváme si s večerníčkem

Foto: colorfuelstudio / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Každý z nás má určitě svou oblíbenou písničku z večerníčku. Někdo třeba miluje písničku „Dobrý večer“ od zpěváka Karla Černocha, která začíná slovy: „Dříve než nám klesnou víčka těsně před spaním...“

Jiný zbožňuje písničky z Příběhů včelích medvídků, které si zpívají na políčku, v jetelíčku, kde jim je dobře na sluníčku anebo tam, kde v noci svítí světlušky. A asi všichni si vybavíme Pučmelouda, který spěchal něco uloupit nebo poškádlit či rozzlobit lesní zvířátka. Ale nejen čmeláčci věděli, jak na něho. A vždy se jim povede ho šikovně překvapit.

Na chvilku opustíme les a půjdeme do školy navštívit žáky 3. B Macha a Šebestovou, kteří dostali od jednoho pána užitečný a zvláštní dárek. Ze začátku si mysleli, že se jim k ničemu nebude hodit, ale potom byli naprosto nadšeni, co ta věcička všechno dokáže za divy. V jiné pohádce zase roztomilý a buclatý Míša Kulička zažíval různá dobrodružství. Rád se kamarádil a potkával s lesními zvířátky a společně si spolu hráli.

Nesmíme opomenout ani tři medvědí bratříčky, kteří prožívali nejedno lesní dobrodružství. Jejich novým tatínkem byl Václav Chaloupek, jenž režíroval spoustu dalších večerníčků jako jsou např.: Vydrýsek, Madla a Ťap, Pruhovaní kamarádi. V lese bychom také mohli najít toulavého, ale hodného lišáčka. Křemílek s Vochomůrkou zasadili semínko, a aby hezky rostlo, povzbuzovali ho veselou písničkou. A semínko klíčilo a vyrostla z něho nádherná léčivá bylinka, která se uměla dokonce představit.

Malá koťátka všude tropí hlouposti a mají pořád nějaké uličnické nápady. Copak provedou příště? No a protože jsme všichni občas tak trochu zlobidla, rádi bychom si odskočili do zoologické zahrady a zažili příběhy malé opičky Žofky.

Tak co? Kolik písniček z večerníčku si pamatujete? Některé jsou pro vás možná nové. A ty se můžete snadno naučit.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama