Mrtvá nevěsta La Pascualita s realistickými prvky velmi podobnými živé bytosti děsí a zároveň přitahuje kolemjdoucí

Mrtvá nevěsta La Pascualita s realistickými prvky velmi podobnými živé bytosti děsí a zároveň přitahuje kolemjdoucí

Foto: manifeesto_v / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V Mexiku se nachází ve výloze figurína, která se velmi podobá živé bytosti. Je to tedy figurína nebo nabalzamované mrtvé tělo skutečné ženy?

Podle místních legend v městě Chihuahua je figurína ve svatebním salonu, známá jako La Pascualita nabalzamovaná mrtvola skutečné ženy. Prý je to dcera majitelky svatebního salónu Pascualy Esparzy

Dceru majitelky svatebního salónu Pascualy Esparzy v její svatební den postihla tragédie. V její svatební den totiž zemřela na následky kousnutí jedovatým pavoukem, černou vdovou. Nedlouho po její smrti se objevila ve výloze. Podle legendy to není figurína, ale dokonale zakonzervované tělo nešťastné nevěsty.

Ve výloze od roku 1930

Přes více než osmdesát let láká návštěvníky figurína, která vypadá jako mrtvá nevěsta s realistickými prvky. Pyšní se jí svatební salón v městě Chihuahua v Mexiku.

Ve výloze se poprvé tato figurína opředena legendou objevila v roce 1930. U kolemjdoucích vyvolala zděšení. La Pascualita je daleko více podobná živé bytosti než ostatní figuríny ve svatebním salónu. Rozdílů je vícero. Nejen její tvář je překvapivě výmluvná, ale i její dlaně jsou vyrobeny důkladně s detaily a její nohy mají dokonce křečové žíly. Na její tváři jsou vidět husté řasy, realistické rty, lehce narůžovělá pleť a skutečné lidské vlasy. V neposlední řadě také upřený pohled, který ostatní děsí.

Oproti bílým figurínám, které se nacházejí v obchodních centrech, aby se na nich předvedlo to či ono oblečení, La Pascuality svatební šaty jsou až tím druhým, čeho si kolemjdoucí všimnou. Je to způsobeno právě těmi velmi realistickými znaky.

Reklama

Můžete zhlédnou video...

La Pascualita sleduje zákazníky očima

Během let zákazníci tvrdí, že La Pascualita je svýma očima sleduje, když prochází kolem obchodu. Také se otáčejí a vidí ji v jiné poloze. Její přítomnost dokonce nervuje některé prodávající ve svatebním salónu. Jeden z pracovníků řekl: "Pokaždé, když jsem v blízkosti La Pascuality, mé ruce se potí“. Její ruce jsou velmi realistické a má dokonce křečové žíly na svých nohách. Věřím, že je to skutečná osoba“.

Jiná místní legenda

Jiná místní legenda pojednává o tom, že La Pascualita je jen figurína, nebo jako figurína minimálně začínala. Prý jeden francouzský kouzelník byl nesmírně ohromen touto figurínou nevěsty. A tak ji chodil navštěvovat každou noc a přivedl ji k životu. Tancoval s ní a vodil si ji po městě, dokud ji každé ráno zase zpět nevrátil do svatebního salónu.

Mohla by být mumie stále tak zachovalá?

Vzhledem k častým vedrům v Mexiku je dost nepravděpodobné, že by nabalzamovaná mumie mohla být tak zachovalá a nedotčená v takovém dlouhém časovém horizontu. Vždyť je tam stojí od roku 1930.

Pro obchod je tato figurína skvělým tahem

Současný majitel je rozhodně přesvědčen o tom, že tato figurína opředena legendami je skvělým obchodním tahem. Zda věří, či nevěří, že je to skutečně mrtvá nabalzamovaná nevěsta si nechává pro sebe.

Reklama
Reklama