Na pivo s rozumem: otestujte si své znalosti v hospodském kvízu

Na pivo s rozumem: otestujte si své znalosti v hospodském kvízu

Foto: 9parusnikov / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Hospodské kvízy přinášejí skvělé propojení prověrky vašich znalostí, spojení s přáteli a příjemného posezení v oblíbené hospodě.

Hospodský kvíz je skvělou příležitostí, jak spojit soutěžní zábavu se společenským setkáním. Ačkoli se tradičně koná v hospodách, dnes je běžný i v barech a kavárnách. Pokud se nejdete pouze bavit, ale záleží vám také na vašich výsledcích, je dobré sestavit svůj tým strategicky. Jelikož se v drtivé většině případů jedná o test všeobecných znalostí, je dobré mít s sebou odborníky na sport, hudbu, historii, vědu a techniku, ale například i na jídlo či bulvární informace. Ideální recept na složení týmu však bohužel neexistuje – v kvízu je totiž prakticky nemožné dosáhnout maximálního počtu bodů. Můžeme však parafrázovat známé lidové moudro:

Není důležité být nejlepší na světě, stačí být pouze lepší než všichni ostatní v hospodě.

Samotný kvíz je koncipovaný do několika druhů otázek. Většina z nich je otevřená, tudíž na ně musíte odpovědět slovně. Často se však objevují i odpovědi typu ANO/NE, případně odpovídáte ve stylu a, b, c nebo d. V poslední době si tvůrci hospodských kvízů oblíbili i přiřazovací otázky, kdy pro zisk bodu musíte správně spojit odpovídající dvojice. Za jednu správnou odpověď pak bývá zpravidla udělen jeden bod, některé otázky ale nabízí i možnost zisku půlky bodu. 

V průběhu kvízu moderátor informuje o dílčích výsledcích, přičemž pořadí určuje nejen celkový počet dosud získaných bodů, ale i počet členů v týmu či úspěch v tipovacích otázkách, v nichž zvítězí pouze ta odpověď, která je nejbližší správné hodnotě. Různí pořadatelé kvízu však tyto parametry nastavují podle sebe, a záleží tak na konkrétním podniku. Nejlepší ponětí o průběhu těchto akcí tedy získáte přímo ve vaší vybrané hospodě. Pokud si však chcete své znalosti prověřit z pohodlí domova, zkuste náš kvíz, který byl vytvořen podle těchto v poslední době oblíbených hospodských kratochvílí:

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama