Jak udělat nezapomenutelnou oslavu pro všechny generace a ještě ušetřit na alkoholu

Jak udělat nezapomenutelnou oslavu pro všechny generace a ještě ušetřit na alkoholu

Foto: pressmaster / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Abyste se pro hosty stali nápaditými hostiteli a připravili jste oslavu či párty, na kterou nikdo nezapomene, udělejte maximum pro to, aby bylo veselo a hosté se vzájemně seznámili a dobře se bavili.

Skvělou aktivitou k seznámení hostů a rozproudění hovoru a atmosféry může být například tento „úkol“. Podle publikace Dobře utajené rady z edice Reader’s Digest zkuste dát lidem na večer tajný úkol, jako například zjistit, kolik hostů má stejné zaměstnání, shodné křestní jméno nebo zda jsou v místnosti dva lidé se stejným datem narození. Těm, kteří splní zadání, dejte vhodnou odměnu (mohou to být nějaké maličkosti nebo třeba reklamní dárky).

Hry

Dalším tipem můžou být hry většinou určené pro děti, ale zde je aplikujte na dospělé účastníky. Zahrajte si třeba slovní kopanou, tichou poštu nebo něco podobného. Lidé se na večírcích rádi uvolní a starší hosté se budou cítit opět mladí.

Hudba

Najměte si muzikanty. Podle věkového průměru svých hostů odhadněte, zda by byl vhodnější cimbál nebo spíš modernější styl. Jednodušší je najmout si diskžokeje, kterého požádáte, aby vzal co nejširší spektrum hudby, kterou bude pouštět. Pozor ale na nevrlé sousedy - pokuta za hlasitou produkci po desáté hodině večerní může být dost vysoká.

Focení

Požádejte hosty, aby utvořili nějaké veselé skupinky a foťte je nebo je nechte, aby se fotili vzájemně. Později můžete fotografie rozeslat jako zábavnou vzpomínku.

Občerstvení

Je-li oslava s menším počtem hostů, můžete pozvat všechny účastníky do místní cukrárny (pokud je blízko) na zákusek a potom se vrátit k vám domů na večerní drink.

Reklama

Naučte se dělat koktejly a ušetřete

Většina lidí si myslí, že víno je levnější než tvrdý alkohol. Když ale budete místo vína podávat alkoholické koktejly nebo vinný punč, určitě ušetříte, protože z jedné láhve vína naplníte jen pár sklenic, které budou v nejlepším případě stačit pro tři až pět hostů.

Zkuste následující možnosti:

Podle publikace Dobře utajené rady z edice Reader’s Digest smíchejte brusinkovou šťávu nebo džus z granátových jablek či šumivý bezinkový mošt s litrem vodky. Nebo si připravte domácí likér z ginu, citronády a trochy campari. Koktejly ozdobte plátky pomeranče a lístky máty. Když dáte jeden díl tvrdého alkoholu na tři díly ovocné šťávy, získáte z jednoho litru okolo třiceti koktejlů, což vás vyjde podstatně levněji, než kdybyste podávali kvalitní víno.

Podávat můžete také výborný Buck's fizz, stačí jen smíchat šumivé víno s pomerančovým džusem. Nebo v punčové míse (či v míse na bowli) smíchejte šumivé víno nebo šampaňské s půl litrem pomerančové šťávy a dvěma třetinkovými plechovkami zázvorové limonády nebo citronády. Pro zvýraznění lze přidat pár sklenek brandy. Vše zamíchejte a nechte hosty, ať si nalévají sami.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama