Podívejte se, kde bydlí hokejový šampion David Pastrňák

Podívejte se, kde bydlí hokejový šampion David Pastrňák

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Jeden z nejúspěšnějších českých hokejistů v současnosti našel svou oázu klidu v nádherném bytě s dechberoucím výhledem. Podívejte se, jak si David Pastrňák žije v zámoří se svou rodinkou.

Rok 2024 je pro Davida Pastrňáka úspěšný ve všech směrech. Sice letos nepozvedl Stanley Cup, na druhou stranu ale vyhrál zlatou medaili na mistrovství světa. Tehdy mu z tribuny fandila dcera Freya se snoubenkou Rebeccou, která se ale toto léto stala jeho manželkou.

Celá rodina trávila většinu léta v Evropě, se začínající sezónou NHL se ale přemístí zpátky do Bostonu, kde David hraje. Tam bydlí ve velkém, mezonetovém bytě s výhledem na moře. 

Za obří byt zaplatil 75 milionů korun

Do svého současného bytu v části Burroughs Wharf se s Rebeccou přestěhovali před šesti lety. Moderní budova, která byla dostavěna v 90. letech stojí na prestižní ulici, pyšní se všemi moderními technologickými vychytávkami, samozřejmostí jsou garážová stání pro auta a nonstop střežený vchod s recepcí. Svůj bostonský domov vybudovali David s Rebeccou na 210 metrech čtverečních a užívají si prostor šesti pokojů a tří koupelen, přičemž do jedné z nich umístili vířivku. Celý apartmán vznikl spojením původně dvou bytových jednotek. Přístupné jsou také dva balkóny, které nabízejí krásný výhled na moře.

Takový byt má samozřejmě obrovskou hodnotu. David Pastrňák za něj musel zaplatil 75 milionů korun. Ačkoliv měl už od počátku svého působení v Bostonu dost slušné peníze, které mohl za tento byt hravě utratit, zajímavostí je, že si na něj musel vzít hypotéku. Jako nováček na americkém realitním trhu musel v základu zaplatit přibližně 22 milionů korun a zbytek splácí. Vzhledem ale k tomu, že jen za sezónu 2023/2024 si ale vydělal necelých 300 milionů korun, navíc je jedním z nejlépe placených hráčů NHL, splácení domova snů nejspíš nebude problém.

Interiér zdobí retro kousky a fotografie z dob začátků jeho hokejové kariéry

Byt je zařízen moderně, přesto byste v něm našli zajímavé retro dekorace. Jednou z takových je třeba devadesátkový herní automat na lovení jelenů. Vzhledem k jeho povolání jsou ale ostatní artefakty spíše hokejové. Na stěnách visí fotografie z hokejových začátků v Česku, Švédsku i prvních zápasů z NHL, dále třeba dresy, které David v minulosti oblékal.

David Pastrňák nebyl v dětství na takový luxus nikdy zvyklý. S maminkou a bratrem bydleli v Havířově v bytě 2+1, kde pokoj sdílel právě se svým sourozencem a rodina musela obětovat hodně pro to, aby mohl David naplňovat svůj hokejový potenciál. Zatímco dnes to má do hokejové haly relativně blízko a dojíždí do práce svým sporťákem, jako malý jezdil na tréninky na kole, a to za každého počasí.

Reklama
Reklama