Půvabná a nestárnoucí zpěvačka Heidi Janků nás pozvala k sobě domů. Pojďte s námi nakouknout, jaký styl bydlení má nejraději

Půvabná a nestárnoucí zpěvačka Heidi Janků nás pozvala k sobě domů. Pojďte s námi nakouknout, jaký styl bydlení má nejraději

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Heidi Janků, rodačka z Ostravy, již více než dvacet let bydlí na okraji Prahy. V Uhříněvsi „zakotvili“ s manželem Ivo Pavlíkem a budovali společně útulné hnízdečko.

Pracovní vytížení ji původně natolik zaměstnávalo, že bydlení řešili s manželem pořízením bungalovu nedaleko Prahy. Všestary byly nadosah hlavního města a zároveň s vyhlídkou klidného bydlení. Bungalov jim ale zakrátko začal být těsný i přes to, že společnou domácnost sdíleli pouze oni dva. Jak Heidi sama říká:

Neměli jsme před sebou kam utéct.

Rozhodli se tedy pro dům v Uhříněvsi a započali novou etapu nejen v bydlení.

Uhříněves – oblíbená destinace nejen předních celebrit

V roce 2002 byl jejich dům cítit novotou a nabídka na koupi byla jasnou volbou. Prostorný dům v satelitním městečku jim uhranul, šest místností a prostorná zahrada se nedala odmítnout. Oba manželé byli nadšeni a brzy se pustili do zařizování nového domova. I když stavební parcela neoplývá právě soukromím, Heidi se tomuto způsobu bydlení rozhodně nebrání. Své sousedy s radostí vítá a namítá, že by na samotě rozhodně žít nechtěla.

Krb jako středobod útulného přízemí

V době, kdy Heidi s manželem dům kupovali, byl ještě v procesu stavby. Bohužel již do stavebních dispozic nemohli příliš zasahovat, ale krb si u stavební firmy přímo vydupali. Vzhledem k tomu, že je celé přízemí propojené, krb poskytuje příjemné teplo do všech koutů. Domácnost doplňují spousty drobností od přátel, známých a rodiny. Jedná se o malé připomínky nejbližších, vévodí tak domovu a zútulňují dokonale prostor. Stejně jako obrazy, koberce i starožitné „kousky“ nábytku.

Nahlédněte do pohodového interiéru s nadčasovým designem.

Reklama

Renovace kuchyně byla nezbytnou tečkou v době pandemie

Značná omezení v době pandemie koronaviru přiměla Heidi k rekonstrukci kuchyně, která si to již dlouhou dobu žádala. Odpadla mnohá vystoupení, a tak dlouho odkládaná akce byla nasnadě. Heidi to vzala z gruntu a nelituje. Rustikální kuchyň byla nahrazená novou moderní a více praktickou. Stará kuchyň působila zanedbaně a Heidi sama říká: „Už to nebylo vůbec moderní, připadala jsem si v ní spíš jako v nějakém antikvariátu nebo bazaru nábytku.“ Dala na rady odborníků, kteří kuchyň projektovali. I přes to měla konkrétní požadavek – velké množství šuplíků. Nyní si užívá velkorysý prostor na vše, co je při vaření a pečení třeba.

Ložnice jako modrý sen

Členité patro disponuje prostornou koupelnou, pracovnou, šatnou a ložnicí. Ivo Pavlík si prosadil modrozelenou výmalbu ložnice, prý ho barva uklidňuje a poskytuje blahodárný odpočinek. Jak Heidi podotýká, rozhodně svůj dům nepovažuje za bydlení svých snů. To by musela být stavba rozhodně větší a minimálně by měla zahrnovat i služebnictvo, jak s humorem dodává zpěvačka.

Ale já takové sny nemám. Nestěžuji si.

Z domova Heidi přímo vyzařuje pohoda, klid a útulnost. Necháte se inspirovat?

Reklama
Reklama