Roman Vaněk miluje nejen kvalitní pokrmy, ale také vlastní přenádhernou zahradu: Podívejte se, jak bydlí

Roman Vaněk miluje nejen kvalitní pokrmy, ale také vlastní přenádhernou zahradu: Podívejte se, jak bydlí

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Kvůli tomu, že pracuje v Pražském kulinářském institutu, má Roman Vaněk hodně práce. I přesto se ale doma snaží být co nejvíce. Vlastní malou vilku, která se nachází nedaleko řeky Berounky a vypadá velmi útulně. Co o jeho osobním životě víme?

Rád tráví čas s domácími mazlíčky

Romana Vaňka známe jako zakladatele Pražského kulinářského institutu, o jeho osobním životě ale většina z nás neví skoro nic. Přitom je velmi zajímavý. Bydlí ve vilce u řeky Berounky. Ta byla postavena tak, aby odrážela prvorepublikový styl, ale zároveň jsou zřejmé moderní prvky, což do jisté míry vyjadřuje osobnost Romana Vaňka. Když se na jeho vilu podíváte, řeknete si, že v ní vládne harmonie a musí být útulná i zevnitř.

Velkou část svého volného času ale věnuje zvířatům. Má několik domácích mazlíčků, mezi jeho oblíbené domácí mazlíčky patří také kočky. Svým domácím zvířatům věnuje mnohem více pozornosti, než kolik by někteří lidé byli ochotni věnovat.

Má také přenádhernou zahradu, přestože sám tvrdí, že zahradničení je jeho slabou stránkou. Je vidět, že rostlinám se na jeho zahradě daří. V době rozkvětu je jeho zahrada nejbarevnější, ale různými barvami září i mimo dobu rozkvětu. Kromě různých druhů květin pěstuje i bylinky, které následně používá při vaření.

V kuchyni tráví mnoho času i doma

Stejně jako v případě jeho kariéry, Roman Vaněk tráví velkou část času v kuchyni i u sebe doma. Je to dokonce jeho oblíbená místnost. V této části vilky experimentuje a vaří pro svou rodinu, ale také pro své přátele. „V této místnosti se cítím nejvíce ve svém živlu,“ zní jeho slova. Je to také místnost, ve které vznikají jeho nové recepty. Nebojí se kombinovat různé přísady, a pokud se mu výsledek líbí, podělí se o něj, například na svém Instagramu. Pokud chcete, můžete se na jeho účet jít podívat a inspirovat se, pokud vám došly nápady co vařit či pokud toužíte vyzkoušet něco netradičního.

Jako každý člověk potřebuje odpočinek, jeho pracovní program je však nabitý k prasknutí

I když má rád klid a přírodní harmonii, má také hodně práce. Propaguje kvalitní jídlo hned několika projekty a má také své závazky vůči dalším lidem. Když zrovna nepropaguje kvalitní jídlo, vzdělává začínající studenty v oblasti gastronomie.

Reklama

Jeho nejznámějším a nejrozsáhlejším projektem je Pražský kulinářský institut, známý jako PRAKUL. V něm nabízí kurzy vaření, a to jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé kuchaře. Tento projekt je výjimečný v tom, že se nezaměřuje pouze na tradiční nebo moderní kuchyni, ale můžete se naučit něco nového z obou možností.

Mimoto píše i knihy a objevuje se dodnes v televizních pořadech, aby mohl své znalosti předávat dál. Co se týče televizních pořadů, drží se hesla Škola hrou a nejen, že své diváky vzdělává, ale také baví. A pochopitelně využívá i vliv sociálních médií, aby oslovil ještě více svých potenciálních učňů.

Jak můžeme vidět, dělá toho skutečně dost, a to s cílem předat zkušenosti a zlepšit lidem životy, nikoli s cílem obohacení se.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama