O Harryho a Meghan pečuje 10 až 15 zaměstnanců, tvrdí realitní expert

O Harryho a Meghan pečuje 10 až 15 zaměstnanců, tvrdí realitní expert

Foto: Northern Ireland Office / Creative commons, CC-BY

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Meghan Markleová a princ Harry se potýkají s náklady na provoz svého sídla za 12 milionů liber. Údržba takto honosného příbytku vyžaduje stovky tisíc liber ročně a zaměstnávání 10 až 15 zaměstnanců na plný úvazek. Populární pár se však nemusí nijak omezovat, protože jejich jmění a současné výdělky pokryjí vysoké náklady bez problémů.

Podle odborníka na reality stojí údržba domu Meghan Markleové a prince Harryho neskutečný balík peněz ročně. Jejich luxusní sídlo v Montecitu v Kalifornii má devět ložnic a 16 koupelen a je vybaveno vším, na co si jen vzpomenete. Provoz takového sídla vyžaduje 10 až 15 zaměstnanců na plný úvazek, včetně uklízeček, kuchařů a ochranky. K tomu je třeba platit náklady na komunální služby, údržbu a ostrahu. Celkové náklady na provoz a údržbu tohoto příbytku mohou dosahovat statisíců liber ročně.

Naštěstí pro Sussexovy to není problém, protože mají čisté jmění ve výši 48 milionů liber (téměř 1,5 miliardy korun) a postupně získali lukrativní smlouvy se společností Netflix, Penguin Random House a Spotify. Hodnota majetku Meghan byla před svatbou s Harrym odhadována na 3,5 milionu liber (105 milionu korun). Za hlavní roli Rachel Zaneové v právnickém seriálu Kravaťáci vydělávala 37 000 liber za epizodu (1 110 000 korun). Harry získal 19 milionů liber (570 milionů korun) ze svěřenského fondu od své babičky a další část dostane k zářijovým 40. narozeninám.

Sídlo Sussexových, kde žijí s šestiletým princem Archiem a tříletou princeznou Lilibet, se rozkládá na 5,4 hektarech a je obklopeno úchvatnými zahradami, tenisovým kurtem, čajovnou, dětským domkem, bazénem a garáží pro pět aut. Může se pochlubit téměř veškerým vybavením, které si můžete přát, včetně knihovny, kanceláře, lázní, posilovny, herny, vinného sklípku.

Podle Erica Bramletta, realitního makléře a majitele luxusní realitní společnosti Bramlett Residential, je však údržba jejich honosného životního stylu překvapivě spojena s poměrně velkým množstvím práce a manželský pár bude stát stovky tisíc liber ročně. V rozhovoru pro časopis Fabulous řekl, že kromě platů zaměstnanců musí manželé museli platit také účty za komunální služby, terénní úpravy, údržbu a ostrahu - což by mohlo činit až statisíce ročně, nepočítaje náklady na velké rekonstrukce a opravy. Bramlett pokračoval: „Je to jako provozovat malý butikový hotel s ubytovacími složbami. Náklady rychle rostou, ale to přichází s luxusním bydlením.“

Peníze jsou naštěstí jedna z věcí, o kterou se Sussexovi nemusí starat, a to i přesto, že v roce 2020 odstoupili z funkcí seniorů pracujících v královské rodině a byli nuceni splatit daňovým poplatníkům náklady na rekonstrukci Frogmore Cottage, jejich bývalého domu ve Windsoru. Od svého přestěhování do USA se pracovitému duu podařilo uzavřít řadu lukrativních smluv, například se společnostmi Netflix, vydavatelstvím Penguin Random House a Spotify.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama