Skromný život cukráře Josefa Maršálka: Žije v malé obci v Jihočeském kraji, v kuchyni tráví většinu času i doma

Skromný život cukráře Josefa Maršálka: Žije v malé obci v Jihočeském kraji, v kuchyni tráví většinu času i doma

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Cukrář nejen povoláním, ale i duší. Takový je Josef Maršálek. Možná to je jeden z hlavních důvodů jeho úspěchu. Žije v domečku v Dubném a je v něm plně spokojený. Jaký je jeho život a co dalšího dělá ve volném čase?

Jeho nejoblíbenější místností v domě je kuchyně

Zdá se, že kuchyňské vybavení je vše, co kuchař a cukrář Josef Maršálek potřebuje ke spokojenému životu. Žije v Dubném v Jihočeském kraji, které je s ním spjato mnoho lidí. A jeho vášeň je znát i v samotném domově tohoto uznávaného kuchaře. Dá se předpokládat, že jeho kuchyňské vybavení není stejné jako kuchyňské vybavení běžného člověka. Rád totiž tráví svůj čas v kuchyni, jak sám veřejně přiznal. Své nádobí ale skrývá ve skříňkách.

Mezi jeho vůbec nejoblíbenější recepty patří vytváření tartaletek, což jsou malé koláčky s většinou čokoládovou nebo ovocnou náplní, pečení pečiva z kynutého těsta včetně vánoček a mazanců, francouzské makronky s různými příchutěmi nebo například netradiční čokoládové dorty, které nejenže zaujmou na první pohled, ale také dobře chutnají.

To, že v kuchyni tráví nejvíce času a pohybuje se v ní rád, přiznal hned několikrát, dokonce ho můžete slyšet tuto větu říkat velmi často. Nejčastěji experimentuje s novými recepty nebo hledá jisté vylepšení těch stávajících.

Kuchyně je pro mě místem, kde mohu být plně kreativní,

sdílí důvod, proč v této místnosti tráví takové množství svého času.

A co říci má i o celém domě a všech obyvatelích domu včetně svého partnera, kterému dům patří. „Žijeme tu v symbióze se želvami, rybičkami a výstavními morčátky s rodokmenem,“ zdravě se chlubí chodem domácnosti. Své výtvory, ale také události, které se v jeho osobním životě stanou, sdílí se svými fanoušky na sociálních sítí. Podívejte se například na jeho Instagram či Facebook. Najdete zde velkou část jeho života, o kterou se rozhodl podělit se s ostatními, ale také zajímavosti z pracovního prostředí.

Reklama

Neustále pracuje na svých důležitých vztazích

Jeho život pochopitelně není jen o práci. Má také své koníčky, přičemž rodina a přátelé jsou pro něho zřejmě nejdůležitější. Trávení času se svými blízkými mu pomáhá udržet rovnováhu mezi osobním a pracovním životem. Věnuje se jim, kdykoli se mu naskytne volná chvíle. Velkou část času také tráví na své zahradě, kde se stará o rostlinky. Je vděčný, že může takto navazovat úzký kontakt s přírodou a zároveň relaxovat, odpočinout si od práce a nemyslet na ni.

Dalším jeho zájmem jsou již zmíněné sociální sítě. Baví ho pomáhat lidem tím, že se s nimi podělí o své triky z oblasti vaření a pečení. Také je inspiruje, aby se nebáli zkusit něco netradičního. Nové nápady získává také z knih a filmů, u kterých rovněž odpočívá.

Jeho další koníčky

Josef Maršálek má spoustu dalších koníčků, které mu pomáhají vyrovnávat všechny životní oblasti nebo ho inspirovat v oblasti kariéry. Takovým příkladem, kdy využívá volný čas, aby se přiučil něco o vaření či pečení, je cestování. Pan Maršálek rád cestuje na vzdálená místa a poznává nové kultury a destinace. Nekončí jen u poznávání lidí, zajímá se také o místní kuchyni a vezme si postupy a recepty, které se mu zalíbí, aby s nimi mohl dál pracovat.

Mimoto rád sportuje, neustále se vzdělává (to také řadí ke svým zájmům) a kreativně se vyjadřuje, například vyrábí dekorace nebo se podílí na uměleckých projektech.

Reklama
Reklama