Nikdo to nepřizná, ale švédská princezna Estelle způsobuje na prestižní škole pochybné chování

Nikdo to nepřizná, ale švédská princezna Estelle způsobuje na prestižní škole pochybné chování

Foto: Hans_Ch / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Když se setkáte s nějakou celebritou nebo dokonce s královskou rodinou jako „běžný“ smrtelník, pravděpodobně znervózníte. To je zřejmě případ mnoha lidí v okolí prestižní státní školy, kterou navštěvuje švédská princezna Estelle (12) a princ Oscar (8). Od té doby, co tam mladí členové královské rodiny začali chodit, se lidé v jejich okolí chovají poněkud „divně“.

Švédská princezna Estelle a princ Oscar navštěvují prestižní státní školu, kde vyvolávají nervozitu. A to především u rodičů ostatních školáků, kteří doufají v setkání s královskou rodinou. Rodiče dokonce změnili zvyky a vodí své děti až do třídy, aby se setkali s korunní princeznou Victorií nebo princem Danielem, napsal server 24royal.de.

Dcera korunní princezny Victorie, princezna Estelle, navštěvuje od léta roku 2018 prestižní státní školu Campus Manilla nedaleko Stockholmu. V roce 2022 se k ní přidal její mladší bratr, princ Oscar. Obě královské děti jsou v areálu školy každý den a zřejmě už jen svou přítomností narušují tamní denní režim.

Nervózní však nejsou žáci, ale spíše jejich rodiče, které malá královská princátka znervózňují. Každý, kdo si může dovolit poslat své děti do školy Campus Manilla, je velmi dobře situovaný nebo pochází z vyšších vrstev. Nicméně setkání tváří v tvář skutečné královské rodině je něco zcela jiného. A zdá se, že mnozí z rodičů v setkání tajně doufají.

Rodiče se zdržují v okolí školy

Švédský novinář a spisovatel Alex Schulman (48) má tři vlastní děti - Charlieho (14), Frances (12) a Louise (7) - které navštěvují tuto prstižní školu. Od té doby, co jeho dcera Frances chodí do stejné třídy jako princezna Estelle, si novinář všiml ve škole některých změn. V podcastu Alex & Sigge nyní například vysvětluje, že se změnily zvyky rodičů, když vodí své děti do školy.

„Obvykle je na začátku školního roku běžné, že rodiče první týden vozí děti do školy autem. Poté děti jezdí školním nebo městským autobusem. Ale i letos, během tzv. královského podzimu (švédský školní rok začíná v polovině srpna a končí v polovině června – pozn.) rodiče nadále vozí své děti autem,“ uvádí podle serveru Svenskdam.se Alex Schulman. Za „královský podzim“ označuje dobu, kdy Estelle nastoupila do školy.

Mnozí rodiče také vodí své děti do třídy, místo aby je vysadili před budovou. Pravděpodobně tak činí v naději, že se setkají s korunní princeznou Victorií (47) nebo princem Danielem (50), rodiči VIP školáků. „Nikdo by to nikdy nepřiznal, ale je jasné, že tento obrovský nárůst musí být způsoben tím, že se rodiče chtějí dostat blíže k těmto královským osobám,“ říká novinář. A dodává: „Možná (doufají), že by se mohli spřátelit s některým z rodičů královských dětí, kdyby se jen dostatečně dlouho zdrželi na chodbě.“

Reklama
Zdroje článku:
Reklama