V hospodách se můžete i vzdělávat. Vyzkoušejte naši variantu oblíbených pub kvízů

V hospodách se můžete i vzdělávat. Vyzkoušejte naši variantu oblíbených pub kvízů

Foto: Louis Hansel / Unsplash

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Hospodské kvízy mají dlouhou historii ve všech koutech světa. Nezasvěceným však nemusí být zcela jasné, jak vlastně probíhají. Pokud o účasti na takovém kvízovém večeru přemýšlíte, zkuste si náš kvíz.

Kvízy obvykle pokrývají široké spektrum témat, od vědy a historie přes sport, hudbu a film až po popkulturu. Otázky jsou rozděleny do různých kategorií, aby byly soutěže pestré a zajímavé pro co nejvíce účastníků. Každý tým dostane určitou dobu na odpověď, kterou poté zaznamená na k tomu určený arch papíru. Papírky se v průběhu večera moderátorem vybírají a opravují. Na konci večera se počítají body. Tým s největším počtem správných odpovědí vyhrává. Odměny se mohou pohybovat od symbolických cen – například od sponzorů – až po lahve vína či různé dárky.

Hospodský kvíz ale není jen o znalostech. Jde především o zábavu a společenský zážitek. Podobné akce totiž vytváří prostor pro týmovou spolupráci, komunikaci a přátelskou rivalitu. Ať už je vaším cílem vítězství nebo prostě strávit příjemný večer s blízkými, nabízí hospodský kvíz skvělou kombinaci soutěže a dobré nálady. Ve finále pak ani tak nejde o to být expertem na všechno (přestože týmy, které se těchto eventů účastní dlouhodobě, již tyto ambice mnohdy mají), jde hlavně o prvek zábavy. Tým můžete složit například z vašich příbuzných či blízkých a najít tak nová společná témata ke konverzaci. Vybírat můžete i z kolegů v práci, a z hospodských kvízů tak udělat pravidelný teambuilding. Nebo se dá připojit k některému ze zaběhnutých týmů, a poznat tak nové přátele. 

Mnoho lidí má zájem o to se hospodských kvízů účastnit, chybí jim však počáteční odvaha. Nabízíme vám tak jedinečnou příležitost si vaše znalosti ověřit v naší variantě těchto kvízů. Pokud se vám tedy podaří správně odpovědět alespoň na některou z našich otázek, nemusíte se účasti na skutečném kvízu rozhodně obávat.

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama