Nejen letité zkušenosti za volantem vás mohou zachránit od pokuty. Nečekaný hrdina, kterého by uvítal každý řidič v nouzi

Nejen letité zkušenosti za volantem vás mohou zachránit od pokuty. Nečekaný hrdina, kterého by uvítal každý řidič v nouzi

Foto: gjohnstonphoto / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Ať už jste dokonalý řidič bez jakéhokoliv „záznamu“, jistě se vám někdy stalo, že jste nevědomky stlačili plyn více, než je nutné. Od pokuty vás rázem dělí tenká hranice. V tuto chvíli by každému přišel vhod anděl strážný, nebo zkrátka superhrdina.

Racek, vládce moří a strážce nepozorných řidičů

Známe to všichni, cestou do práce, do obchodu, s dětmi do školy, na kroužky…, máme hlavu plnou starostí a mnohdy si ani neuvědomíme, že se plně nevěnujeme řízení. Stačí pouhý okamžik a na tachometru může být zdaleka jiná číselná cifra. Při průjezdu obcí, nebo městem se z žádoucí „padesátky“ může vyklubat docela jiná rychlost.

Ač se příběh udál již před několika lety, nyní zažívá svůj boom a baví internet, kterým úspěšně koluje. Velmi úsměvná a kuriozní situace se stala jistému řidiči, který se plně nevěnoval řízení. Dopravní kamera zachytila muže, jehož auto výrazně překročilo povolenou rychlost. Na tom by nebylo nic až tak zajímavého. Ale v okamžiku, kdy kamera zachytila nezbedného řidiče a měla poskytnout důkaz o nepřiměřené rychlosti, zasáhl superhrdina. Doslova shůry se snesl racek záchranář, ladně a stylově zakryl registrační značku vozu svými širokými křídly.

Nezbedný delikvent jako neskutečný klikař

Sedmnáctiletý mladík jménem Gordon Clapper z Ipschwiche nebyl žádný andílek. Jezdil bez řidičského oprávnění, řítil se ulicemi vysokou rychlostí a dlužil na pokutách již vysokou finanční částku. Nic z toho ho evidentně netížilo a rád se ve svém mini cooperu projížděl městem, jako by se jednalo o závodní dráhu. Bylo mu i jedno, když spatřil záblesk dopravní kamery. Na místo vděku za to, že ho super hrdina racek zachránil od pokuty, se dočkal malý zachránce pouze nadávek. Zřejmě pro výstrahu se racek nezapomněl řádně vykálet Gordonovi přímo na přední sklo. Gordon pronesl na adresu racka:

Fackin bird mi udělal obrovskou laskavost, ale pak se na mě vys**l.

Stejný scénář, jiný zachránce

Snad se to bude zdát neuvěřitelné, ale podobná situace se stala i na zcela odlišném místě. Jinému výtečníkovi, který překročil povolenou rychlost přilétla na pomoc holubice. Ta se rozhodla dát řidiči druhou šanci a vtipně zakryla pro změnu jeho tvář. Důkaz o řidičově vině je dokonale zahalen ptačími křídly i přes viditelnou SPZ. Policie tuto úsměvnou situaci vzala zřejmě s humorem a rozhodla se pokutu pro tentokrát prominout.

Historka se napříč internetem šíří hned v několika verzích, nelze s naprostou jistotou ani říci, zda jsou fotografie upravené, nebo ne. Jeden příběh hovoří o anglickém mladíkovi, jiný o řidiči z Německa a další je údajně z Austrálie. Na druhou stranu, je vidět, že mají super hrdinové velký smysl pro humor. Snad se zachránění řidiči nad svými přestupky alespoň pozastaví a poučí se. Druhá šance už se obvykle nenabízí tak lehce. A řekněme si na rovinu, kdo z nás má takovou kliku, aby ho zachránil sám hrdina? Takže raději nohu z plynu, dost možná, že opeření přátelé už další záchranné akce opakovat nebudou.

Reklama
Reklama