Naučte se drobné fígle, které vám pomůžou se správným a a praktickým zpracováním masa, ovoce, zeleniny i bylinek.
Masová roláda
- Masové rolky musíte po upečení nechat krátce vychladnout, aby nakrájené plátky držely pohromadě a nerozpadly se.

Pečené maso, steaky
- Maso krájejte čtvrt hodiny po upečení, aby trochu vychladlo a nevytekla všechna šťáva.

Sušené a kandované ovoce
- Sušené a kandované ovoce se na nůž často lepí, obalte ho v hladké mouce.

Cibule
- Cibuli před krájením vložte na krátkou chvilku do mrazáku, pak vás určitě nerozpláče.

Knedlíky
- Knedlíky nikdy nekrájejte nožem, ale vždycky nití. Podsuňte ji pod knedlík, nahoře překřižte a utáhněte, plátek se oddělí úplně jednoduše a sám.

Čerstvý chléb
- Čerstvě upečený chleba pohodlně nakrájíte, když ostrý nůž před použitím namočíte do vroucí vody.

Bylinky
- Bylinky nebudou klouzat, když prkénko posypete trochu soli. Rostliny k ní přilnou a porcování bude snadnější.

Domácí paštika
- Domácí paštiku nechte dobře vychladnout a pak ji nakrájejte na hrubší plátky velmi ostrým nožem.

Houby
- Kráječ na vajíčka je možné použít i na houby, stejně silné plátky se pak daleko lépe a rovnoměrně suší.

Citrusy
- Citron před krájením zahřejte v mikrovlnce a nechte minutu vychladnout, vyteče více šťávy.

Zdroj: gustoacademy.cz, úvodní fotka od Gettyimages