Jak chytře a snadno nakrájet různé druhy jídla

Naučte se drobné fígle, které vám pomůžou se správným a a praktickým zpracováním masa, ovoce, zeleniny i bylinek.

Masová roláda

  • Masové rolky musíte po upečení nechat krátce vychladnout, aby nakrájené plátky držely pohromadě a nerozpadly se.
Fotka od Gettyimages

Pečené maso, steaky

  • Maso krájejte čtvrt hodiny po upečení, aby trochu vychladlo a nevytekla všechna šťáva.
Fotka od Gettyimages

Sušené a kandované ovoce

  • Sušené a kandované ovoce se na nůž často lepí, obalte ho v hladké mouce.
Fotka od Gettyimages

Cibule

  • Cibuli před krájením vložte na krátkou chvilku do mrazáku, pak vás určitě nerozpláče.
Fotka od mimibazar.cz

Knedlíky

  • Knedlíky nikdy nekrájejte nožem, ale vždycky nití. Podsuňte ji pod knedlík, nahoře překřižte a utáhněte, plátek se oddělí úplně jednoduše a sám.
Fotka od Gettyimages

Čerstvý chléb

  • Čerstvě upečený chleba pohodlně nakrájíte, když ostrý nůž před použitím namočíte do vroucí vody.
Fotka od Gettyimages

Bylinky

  • Bylinky nebudou klouzat, když prkénko posypete trochu soli. Rostliny k ní přilnou a porcování bude snadnější.
Fotka od Gettyimages

Domácí paštika

  • Domácí paštiku nechte dobře vychladnout a pak ji nakrájejte na hrubší plátky velmi ostrým nožem.
Fotka od Gettyimages

Houby

  • Kráječ na vajíčka je možné použít i na houby, stejně silné plátky se pak daleko lépe a rovnoměrně suší.
Fotka od Vychytávky Ládi Hrušky

Citrusy

  • Citron před krájením zahřejte v mikrovlnce a nechte minutu vychladnout, vyteče více šťávy.
Fotka od Gettyimages

Zdroj: gustoacademy.cz, úvodní fotka od Gettyimages